Det fonetiske alfabet – Med danske bogstaver

29. august 2018 0 Af

Det fonetiske alfabet

Når du kommunikerer over din VHF, er det vigtigt at kunne det fonetiske alfabet. Det fonetiske alfabet, anvendes til at stave, da der over VHF, pga. forstyrrelser, godt kan forekomme misforståelser – Derfor kan man anvende det fonetiske alfabet.
Det er en god idé at øve sig – Start f.eks. med dit navn. Nederst på siden, er der en video, hvor du kan høre hele alfabetet udtalt.

Hvis du tager et SRC/VHF certifikat, kommer du til at øve det fonetiske alfabet – der kommer nemlig spørgsmål i SRC prøven, omhandlende netop det fonetiske alfabet.

Nederst på siden, er en video, hvor du kan høre alle bogstaverne udtalt – det er en god idé at øve udtalen, til senere brug. Så fremstår du som en professionel sejler.

Æ,Ø og Å, er nordiske bogstaver. Kommunikerer du med udenlandske modtagere, vil de ikke forstå de danske bogstaver, derfor erstattes Æ med Alfa-Echo, Ø med Oscar-Echo og Å med Alfa-Alfa, som du også kender det fra internettet. Kommunikerer du med danske modtagere, kan du vælge at bruge de danske bogstaver, som du finder nederst i skemaet herunder.

A – Alfa

– Bravo

– Charlie

– Delta

– Echo

– Foxtrot

– Golf

– Hotel

I– India

– Juliett

– Sierra

K – Kilo

– Lima

– Mike

– November

– Oscar

– Papa

– Quebec

– Romeo

– Tango

– Uniform

– Victor

– Whiskey

– X-ray

– Yankee

– Zulu

Æ – Ægir

Ø – Ødis

Å – Åse

Det fonestiske alfabet, blev offentliggjort i 1927, men er senere blevet revideret (1932), for at tilpasse alfabetet, efter de erfaringer, man havde opnået på de 5 år. Igen, i 1956 blev en revideret udgave udgivet, og det er den vi anvender idag.